Mariën
Meesterbakkers

Ons verhaal

Mariën, Meesterbakkers, bakker, Kempen, Limburg

A passion
for bread

Ons verhaal bij Mariën Meesterbakkers begint met een passie voor brood.

De bakkerij is opgericht in 1958 en door de jaren heen een begrip geworden in de Kempen en Limburg. Brood, koeken, taarten en gebak vinden elke dag hun weg van Balen naar onze klanten. Mariën Meesterbakkers is vooral gekend als familiebedrijf. Van familie, voor familie. We willen mensen gelukkig maken met ambachtelijke producten. Vandaar ook onze slogan: “We bake you happy”. Onze klanten en medewerkers zijn onze drive, elke dag opnieuw.

1958

Mariën, Meesterbakkers, bakker, Kempen, Limburg

Eerste oven

Mariën, Meesterbakkers, bakker, Kempen, Limburg

Eerste winkel in Scheps

Mariën, Meesterbakkers, bakker, Kempen, Limburg

Zijn vrouw Maria

Mariën, Meesterbakkers, bakker, Kempen, Limburg

Hoe het allemaal begon

Dictus Mariën, molenaarszoon en harde werker, startte in 1958 ‘Bakkerij Mariën’ te Scheps, Balen. In zijn ouderlijk huis legde hij de basis van wat later ‘Mariën Meesterbakkers’ zou worden: een bloeiende organisatie met naamsbekendheid in de hele streek.

1992

Mariën, Meesterbakkers, bakker, Kempen, Limburg

In 1992 gaf vader Mariën de fakkel door aan zijn vier kinderen. De twee dochters namen de verantwoordelijkheid over de winkels. En de twee zonen zagen groeimogelijkheden en verhuisden de oorspronkelijke bakkerij naar het industrieterrein in Balen (Na de brand in de bakkerij Scheps in 1991). Meer plaats, waar met veel passie gebakken werd, creëerde groeimogelijkheden en opportuniteiten.

1997

In 1997 zette Paul de dagelijkse organisatie verder. Samen met zijn vrouw Marleen werkten ze aan een mooi assortiment met voor ieder wat wils. Hun teamwork leidt tot een sterk bedrijf dat ervoor zorgt dat iedereen kan genieten van een gebakje of brood dat met liefde is gebakken

2012

In 2012 zette Paul de stap naar ultieme modernisering. Zo bouwt hij verder aan de toekomst op een groter perceel op het industrieterrein in Balen. Op die manier kan Mariën Meesterbakkers de groei en eisen qua hygiëne en voedselveiligheid garanderen. Vandaag is de bakkerij een toonbeeld van efficiëntie, waar ambacht, authenticiteit en modernisering elkaar ontmoeten.

2020

In 2020 gaf Paul het roer over aan dochter Joyce. Zij runt als derde generatie het bedrijf nog steeds vanuit Balen, bijgestaan door Paul en Marleen. Naast de groothandel in brood en patisserie bestaan er ondertussen veertien filialen van Mariën Meesterbakkers in Antwerpen en Limburg waar jullie al onze lekkernijen kunnen terugvinden.

Onze Missie

Bij Mariën Meesterbakkers willen we een grote kwaliteitsspeler zijn, zowel op vlak van service als producten.

Onze visie

Bij Mariën Meesterbakkers kijken we enthousiast naar de toekomst en streven we elke dag naar kwaliteit, innovatie en professionaliteit. In een veranderende omgeving willen wij kennis en passie uitstralen en deze bakkersambacht overdragen aan de volgende generatie.

Onze waarden

Bij Mariën Meesterbakkers zijn waardering, kwaliteit en innovatie de belangrijke waarden binnen het bedrijf.

WAARDERING

De eerste waarde is waardering, waardering voor onze klanten en onze medewerkers. Onze organisatie bestaat uit een aaneenschakeling van mensen waarbij elke schakel even belangrijk is. We hebben respect voor iedereen zonder onderscheid te maken op basis van ras, huidskleur, religie, geslacht, afkomst, leeftijd… In ons bedrijf heerst een informele sfeer waar er ruimte is voor menselijkheid en ontplooiing. Dat doen we door de nodige opleidingen aan te bieden. Zo kan iedereen de beste versie van zichzelf worden bij Mariën Meesterbakkers.

KWALITEIT

De tweede waarde kwaliteit betekent dat we streven naar kwaliteitsvolle producten en een kwalitatieve service. Van de patissier die zorgvuldig de taart maakt tot de winkeldame die ze met een glimlach afgeeft aan onze klant. We willen dat klanten een glimlach op hun gezicht krijgen wanneer ze hun Mariën Meesterbakkers-doosje openen. Het omtoveren van een pure grondstof naar een lekker product, dat kunnen onze bakkers als de beste. Ze werken elk product af met de nodige zorg en precisie en dat staat garant voor kwaliteit.

INNOVATIE

Met de derde waarde, innovatie, willen we meesurfen op de golf van verandering. Stilstaan is achteruitgaan. Om dat te vermijden zijn we voortdurend op zoek naar nieuwe mogelijkheden. We willen op de hoogte zijn van alles wat dat nieuw en trending is in de bakkerswereld, zowel op het vlak van producten als productieprocessen. Een frisse blik, een tof idee, een terechte vraag… Onze klanten en medewerkers zorgen ervoor dat we onszelf steeds opnieuw uitvinden: wat doen we goed? Wat kan er beter? Dat is de voedingsbodem van een groeiende onderneming.

Good things take time

De volledige productie gebeurt in de gemoderniseerde bakkerij in Balen. Toch dragen wij Mariën Meesterbakkers uit als een ambachtelijke bakkerij. Ondanks de moderne machines, vertrekken we steeds vanuit artisanale bereidingen en kwaliteitsingrediënten uit eigen atelier. Enkel een eersteklas grondstof, levert een eersteklas product! In onze Bakkerij worden elke dag lekkere én kwalitatieve producten gecreëerd op ambachtelijke wijze. Puur van smaak, verfijnd van afwerking.

Zowel bij ons brood als onze patisserie proef je hoeveel aandacht onze bakkers eraan besteden. Bijzondere broodproducten zijn ons Roggeverdommetje, Kempenlandbrood en Dictusbrood. Speciale gebakjes en taarten zijn de Soes Hubertine, Chocotof-taart en zachte Speculaas. Ook speciale aanvragen voor een gateau kunnen we realiseren.  We zijn trots op elk product in ons ruime assortiment en hebben voor ieder wat wils. Geniet!

Mariën, Meesterbakkers, bakker, Kempen, Limburg

“Van het veld tot op de broodplank, elke stap is essentieel in het productieproces. De perfecte combinatie van kwaliteitsvolle producten én authentiek vakmanschap. Dat is onze kracht!”


Joyce Mariën, CEO

We bake you happy

Wij hebben een groot hart voor onze teams. Hun harde werk zorgt ervoor dat onze klanten zorgeloos kunnen genieten van onze bakkerijproducten. Om dit alles te realiseren zijn we met 200 enthousiaste medewerkers. Van de chauffeurs tot de winkeldames, iedereen heeft verschillende kwaliteiten en eigenschappen, maar één ding hebben we gemeenschappelijk: een hart voor brood en patisserie. Als ambassadeurs van Mariën Meesterbakkers helpen zij om onze droom waar te maken. Door onze krachten te bundelen zijn we uitgegroeid tot het sterke merk dat we vandaag de dag zijn.

De productie is in handen van professionele bakkers, zij werken in een dag- of nachtshift en zijn opgedeeld in drie afdelingen: brood, patisserie en gekoelde patisserie. Er is een ploeg die instaat voor de logistiek en een andere voor het magazijn, zij sorteren alle producten per klant en leveren in de vroege ochtend. Zo kunnen alle winkels en onze partners tijdig openen met dagverse producten. Onze winkeldames bedienen onze klanten elke dag opnieuw met een glimlach in vijftien winkels. Een vaste technieker zorgt ervoor dat alle machines draaiende blijven, een administratief team zorgt voor een goede ondersteuning en een enthousiaste poetsploeg zorgt voor hygiëne en orde op de werkvloer.

 “Een lach is gratis, maar zoveel waard! Graag ontvangen wij jullie (onze klanten) dagelijks met een glimlach!”

Winkelverantwoordelijke Mariën Meesterbakkers

PINKSTERMAANDAG

Beste klanten, 

Wij zijn maandag 20 mei gesloten.

Hierbij kunnen er geen bestellingen geleverd worden die dag. 
Het systeem laat dit wel toe daar we deze dag niet als gesloten kunnen zetten. 

Gelieve niet te bestellen voor pinkstermaandag 20 mei 2024

Bedankt

Het Mariën team